alg voorwaarden en huisregels

transparant in communicatie

Algemene voorwaarden & huisregels


Algemene voorwaarden

 

Artikel 1: Begrippen

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

1.1 Veerkrachtpraktijk: bovengenoemde onderneming die, in uitoefening van haar bedrijf, op eigen naam aan een persoon coaching of therapie aanbiedt.

1.2 Coach/therapeut: de coach/therapeut, gespecialiseerd in advisering, begeleiding en/of therapie van personen.

1.3 Cliënt: de persoon die coaching of therapie krijgt betreffende zijn of haar ontwikkelingsvragen en/of doelen zoals gesteld in de intake.

1.4 Overeenkomst/Opdracht: de overeenkomst waarbij Veerkrachtpraktijk zich tegen haar wederpartij verbindt tot het verschaffen van een door haar aangeboden traject.

1.5 Contractperiode: de overeengekomen duur van de Overeenkomst/Opdracht in de vorm van een of meer sessies.

1.6 Gegevens van cliënt, zoals gevraagd in de aanmeldinsprocedure, worden enkel gebruikt voor intern gebruik, en enkel zolang de cliënt deelneemt aan een traject bij Veerkrachtpraktijk. Zodra cliënt niet meer deelneemt aan het aanbod van Veerkrachtpraktijk worden zijn/haar gegevens verwijderd. (let wel: dossiers dienen twintig jaar bewaard te worden)

 

Artikel 2: Aangaan van de overeenkomst

2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten en overeenkomsten die cliënt aangaat met Veerkrachtpraktijk.

2.2 Overeenkomst/Opdracht kan aangegaan worden door te reageren op het aanbod Veerkrachtpraktijk middels schriftelijke afspraken. Op het moment dat cliënt zich aanmeldt voor het aanbod van Veerkrachtpraktijk gaat hij akkoord met de algemene voorwaarden.

2.3 Na aanmelding is cliënt verplicht de facturen tijdig te voldoen en zoals afgesproken in de facturatie.

2.4 In geval van niet tijdige betaling behoudt Veerkrachtpraktijk zich het recht om cliënt niet deel te laten nemen aan het aanbod en eventuele maatregelen te nemen.

2.5 De factuur wordt na de sessie verstuurd aan cliënt, en in het geval van een jongere aan de ouder(s), tenzij anders afgesproken. Deze factuur dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan.
2.6 Bij het uitblijven van betaling is Veerkrachtpraktijk gerechtigd verdere sessies op te schorten, totdat er aan de betalingsverplichting is voldaan.
2.7 Indien na een betalingsherinnering het verschuldigde bedrag nog niet voldaan is, zijn wij genoodzaakt de vorderingen uit handen te geven aan derden. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn comfort de wet, volledig voor uw rekening.

2.8 Voor jongeren onder de 18 jaar geldt dat, indien van toepassing, beide gezaghebbende ouders akkoord moeten gaan met de ondersteuning van hun kind. Daarom wordt de overeenkomst getekend door de gezaghebbende ouder(s) en de coach/therapeut, waarmee toestemming wordt gegeven voor de begeleiding van het kind.
2.9 De opdrachtgevende gezaghebbende ouder draagt er zorg voor dat de andere gezaghebbende ouder wordt geïnformeerd over de begeleiding en hier zijn/haar toestemming voor geeft. Hij/zij gaat ermee akkoord dat, indien de andere ouder op enige
wijze bezwaren maakt tegen de coaching of therapie, hij/zij de consequenties daarvan op zich neemt. Veerkrachtpraktijk kan hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden.

 

Artikel 3: In aanmerking komen voor sessies.

3.1 Veerkrachtpraktijk bepaalt wanneer en of een cliënt in aanmerking komt voor sessies uit het aanbod.

3.2 In geval van scheiding dienen beide ouders met het ouderlijk gezag akkoord te gaan met de coaching of therapie van hun minderjarig kind.

3.3 Er kan sprake zijn van een contra-indicatie voor het werken met honden, zoals negatieve ervaringen, allergieën of andere gezondheidsproblemen, fobieën enzovoorts.

Gezien bij Veerkrachtpraktijk honden specifiek en doelbewust worden ingezet als dierondersteunende interventie kunnen personen waar van bovenstaande contra-indicatie sprake is, niet deelnemen aan animal assisted therapie.

 

Artikel 4: Annulering van de sessie

4.1a Cliënt dient – bij voorkeur- minimaal 24 uur van tevoren aan te geven wanneer hij/zij niet in staat is aanwezig te zijn.

4.2b. Indien de cliënt zich later dan de bovengenoemde 24 uur afmeld zal er geen restitutie van de kosten plaatsvinden en krijgt de cliënt hiervoor een factuur.

4.2c Afgelasting dient mondeling of via mail, sms of whats app te geschieden.

4.2d Door de cliënt afgelaste sessies komen automatisch te vervallen. 

4.2e Indien Veerkrachtpraktijk en cliënt onderling besluiten de  sessie te laten vervallen, dan word er gezocht naar een redelijk alternatief. 

 

Artikel 5: Aansprakelijkheid van Veerkrachtpraktijk

5.1 Veerkrachtpraktijk is niet aansprakelijk voor enigerlei schade, in welke vorm dan ook, ten gevolge van niet direct met haar dienstverlening verband houdende zaken.

5.2 Alle aansprakelijkheid wordt geregeld via de aansprakelijkheidsverzekering van Veerkrachtpraktijk.

5.3 Kennelijke fouten of vergissingen in het aanbod van Veerkrachtpraktijk op internet of andere publicaties binden de praktijk niet.

5.4 Veerkrachtpraktijk kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het uitblijven de door de cliënt gewenste resultaten.

 

Artikel 6: Aansprakelijkheid van de cliënt.

6.1 De cliënt is aansprakelijk voor alle schade welke door de cliënt aan personen of goederen worden toegebracht. Dit geldt ook voor schade aan materialen van Veerkrachtpraktijk, haar medewerkers, de aat-honden, en/of de locatie.

6.2 Veerkrachtpraktijk adviseert een goede WA-verzekering af te sluiten. 

6.3 De cliënt die hinder of last oplevert zodanig dat een goede uitvoering van de sessie daardoor in sterke mate wordt bemoeilijkt, of kan worden bemoeilijkt, kan door Veerkrachtpraktijk van (voortzetting) van de sessie worden uitgesloten. 

 

Artikel 7: Copyright

7.1 Alle door Veerkrachtpraktijk verstrekte schriftelijke materialen vallen onder het copyright van de praktijk. Deze mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Veerkrachtpraktijk worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of ter kennis van derden worden gebracht.

7.2. Tijdens de intake worden afspraken gemaakt over foto- en/of filmmateriaal ten behoeve van social media en/of reclamedoeleinden.

 

Artikel 8: Geschillen

8.1 Geschillen worden bij voorkeur onderling besproken en opgelost.

Het Nederlands recht is van toepassing op overeenkomsten die zijn gesloten met Veerkrachtpraktijk. De bevoegde rechter is de rechter die de wet daartoe aanwijst.

 

Huisregels Veerkrachtpraktijk:

  1. Voor de 1e sessie plaatsvindt worden de omgangsgregels uitgelegd met betrekking tot onze AAT-honden indien deze onderdeel uitmaken van een sessie. We verzoeken de cliënt vriendelijk doch dringend om zich aan deze regels te houden.
  2. Er dient ten alle tijd met respect te worden omgegaan met onze AAT-honden. Indien dit bij herhaling niet gebeurt kan dit leiden tot het ontbinden van het contact.
  3. Cliënten die angstig zijn voor honden kunnen niet deelnemen aan onze sessies, tenzij deze specifiek deelneemt aan het coachtraject 'angst voor honden'.
  4. Cliënten waarvan bekend is dat zij dieren pijn doen, worden uitgesloten van deelname. Dit is een contra indicatie voor het werken met onze AAT-honden.
  5. We gaan ten alle tijde respectvol met elkaar om.
  6. Mocht de cliënt verhinderd zijn, geef dit dan zo snel mogelijk door via de mail, telefoon of sms/what's app maar bij voorkeur 24 uur vantevoren.
  7. Tijdens de sessies kunnen foto's gemaakt worden die worden gebruikt voor promotionele doeleinden. Heeft u hier bezwaar tegen dan dient u dit kenbaar te maken tijdens het intakegesprek.
  8. Honden kunnen zoönosen overbrengen. Hierover wordt uitleg gegeven tijdens de intake.

 

Beroepscode van Veerkrachtpraktijk

De bij Adiona aangesloten kindercoach

  • benadert en behandelt ieder kind en de ouders als gelijkwaardig, discrimineert niet op leeftijd, geslacht, ras, huidskleur, afkomst, sociale status, politieke overtuiging, burgerlijke staat, levensovertuiging of welke andere distinctie ook.
  • erkent het recht van iedere ouder en ieder kind om in vrijheid keuzen te maken, zich te ontwikkelen, en de eigen levensloop te bepalen.
  • laat kind en ouders de ruimte om eigen beslissingen te nemen en veranderingen in eerder genomen beslissingen aan te brengen, rekening houdend met eigen normen, waarden, prioriteiten en levensovertuiging.
  • komt op voor de belangen van het kind, maar houdt ook rekening met de belangen van anderen, in de breedste zin van het woord, en werkt niet mee aan zaken die schade kunnen berokkenen aan individuen, groepen, organisaties, de maatschappij, of andere zaken die respect verdienen.
  • houdt rekening met en heeft respect voor het ontwikkelingsniveau, de mogelijkheden en behoeften van het kind en van de ouders.
  • erkent dat hij/ zij bijzondere verantwoordelijkheid draagt inzake het opkomen voor de rechten en menselijke waardigheid van het kind die zich in en kwetsbare of afhankelijke positie bevindt zonder voor zichzelf op te kunnen komen.
  • betrekt ouders bij de coaching.
  • is transparant in de werkwijze.
  • geeft geen medisch advies en/of schrijft geen medicatie voor.
  • voert gezien de privacywetgeving uitsluitend overleg met derden na uitdrukkelijk toestemming van het kind en de ouder(s).
  • gaat niet alleen respectvol om met mensen maar ook met de opvoeding, bezittingen en de leefomgeving van het kind en de opvoeders.
  • moet niet alleen in staat zijn om in korte tijd een vertrouwensrelatie op te bouwen met opvoeders en kind, maar moet deze vertrouwensrelatie ook in stand houden. Dat lukt alleen zolang de ouders en het kind weten en aanvoelen dat de kindercoach integer is.
  • weet dat de eigen integriteit belangrijk voor alle kindercoaches in de beroepsgroep samen, daar de maatschappelijke uitstraling van één oneerlijke, onoprechte of onrechtvaardige coach alle anderen kan schaden.
  • laat zich niet in met praktijken die de wet overschrijden of algemeen aanvaarde regels van fatsoen te buiten gaan
  • gaat vertrouwelijk om met alle informatie over het kind en de ouders die hij direct, indirect of door enige andere bron heeft ontvangen, en vrijwaart ouders en kinderen van misbruik en ongeautoriseerd openbaar worden van persoonlijke gegevens en informatie.
  • maakt geen misbruik van situaties, omstandigheden of kennis waardoor het kind en de ouders afhankelijk worden van de kindercoach.
  • onderkent de macht die inherent is aan de positie en beseft dat hij zowel bewust als onbewust als rolmodel en professional grote invloed uit kan oefenen op het kind en de ouders en eventueel ook op derden, zoals bijvoorbeeld de school waar het kind onderwijs krijgt. Daarom is de kindercoach bedachtzaam in handelen en voorzichtig met het doen van uitspraken.
  • kent zowel de beperkingen van het beroep als de grenzen van de persoonlijke competenties en zorgt ervoor dat geen van beide overschreden worden.
  • is zich bewust van de persoonlijke waardigheid en heeft inzicht in de invloed daarvan op de uitoefening van het beroep kindercoach.
  • aanvaardt waar nodig samenwerking met andere kindercoaches en professionals, met behoud van authenticiteit en eigen verantwoordelijkheid
  • houdt altijd de ontwikkeling en het belang van het kind en de ouders in gedachten, en zal niets ondernemen dat een onevenwichtige of disharmonische ontwikkeling ten gevolge kan hebben.
  • maakt de bevrediging van eigen emotionele- en of andere behoeften niet afhankelijk van de relatie met het kind.
  • neemt zichzelf regelmatig onder de loep, doet aan zelfreflectie en past zelfanalyse toe om te na te gaan hoe en in welke richting hij zichzelf als mens én als coach zal ontwikkelen, om optimaal te kunnen blijven functioneren.
  • heeft een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zodat eventuele schade waar de kindercoach op kan worden aangesproken, in redelijkheid gedekt zijn.
  • handelt speels en denkt vanuit het perspectief en belevingswereld van het kind.
  • gebruikt taal en beelden die kinderen en de ouders begrijpen.
  • werkt samen met de ouders vanuit de overtuiging dat zij hun kind het beste kunnen steunen en hier de verantwoordelijkheid voor nemen of hebben.
  • is zich bewust van individuele verschillen en stemt af op de individuele behoeften van het kind/gezin.